Kristel ja apelsinitrühvlid

2768

Chocokoo šokolaadikoja perenaine Kristel Lankots võlub šokolaadist välja imelisi komme, et jagada rõõmu, maitsenaudinguid ja oma kirge šokolaadi vastu.

Šokolaadist kommide, trühvlite ja tahvlite valmistamine tähendab minu jaoks maitsenaudingu pakkumist. Soovin, et sööja saaks elamuse šokolaadi kombineeritud maitsetest.

Šokolaad laeb mind emotsionaalselt mitmeti: see on silmale ilus vaadata (sulav šokolaad on voolavalt siidine!), kõrvale ergutav kuulata (äsja röstitud kakao-oad praksuvad!) ja ninale meeldiv tunda (see meelierutav lõhn, kui šokolaad sulab!).

Šokolaadi teen kindlasti jagamiseks – tahan levitada šokolaadipisikut.

Tempereeritud šokolaad vormist välja valgumas.

Üksi või koos?

Šokolaadi teeme alati koos. Šokolaad on parajalt pirtsakas tooraine, millest kommide-trühvlite valmistamine on tihtilugu korralik väljakutse. Seetõttu on hea teha šokolaadi koos inimestega, kes jagavad minu kirge šokolaadi vastu.

Šokolaadi söömine aitab kasvada õnnehormoonidel ja teeb imelised hetked veelgi paremaks. Tahan seda rõõmu kõigiga jagada! Kujutan komme tehes ette, kuidas minu valmistatud kommide söömine annab inimeste tähtsatele hetkedele rõõmu juurde.

Miks apelsinitrühvlid?

Apelsin ja tume šokolaad sobivad minu arvates väga hästi kokku. Peale selle on käes pühade-eelne aeg, mil võib juba hakata omavalmistatud kinkide peale mõtlema ja neid ka läbi tegema, et proovides leida just see nüanss, mis teeb trühvlid isikupäraseks.

Lihtsad apelsinitrühvlid

150 g tumedat šokolaadi
80 ml vahukoort
1 tl apelsiniõievett või ¼ tl apelsiniõli
kakaopulbrit

Sulata šokolaad järk-järgult ja vahepeal segades mikrolaineahjus või vesivannil. Lisa sulanud šokolaadile kergelt kuumutatud vahukoor ja sega, kuni segu on läikiv. Lisa apelsiniõievesi või -õli.

Aseta segu külmkappi tahenema. Kui segu on piisavalt tahenenud, võta lusikaga sobiv kogus ja vormi trühvlipallid. Rulli pallikesed kakaopulbris üle.

Fotod: Egert Kamenik