LC Paikuse heateopäeva osalisi rõõmustas karamellise-šokolaadise, ehtsast taluvõist ja mahemunadest tehtud tordiga tordimeister Delia Einla.
Rõõmu jätkus paljudele, sest Paikuse heateopäevast võtsid osa ka LC Pärnu Strand, LC Sauga ja LC Pärnu Livonia. Koos võeti käsile Kiviaja õpperaja teemapargi hooldamine. Delia ütleb: “Retsepti valikul lähtusin sellest, et tähtsam on sisu kui vorm, sest mis aitab pärast tööpäeva paremini jõuvarusid taastada kui tubli kogus süsivesikuid!”
Retsept (5 kg tordile)
Võibiskviit:
15 mahemuna
150 g taluvõid
15 sl suhkrut
15 sl nisujahu
Täidis:
350 g kohupiima
350 g toorjuustu
450 g vahukoort
120 g suhkrut
meelepäraseid külmutatud marju
300 g toorjuustu
120 g keedetud kondenspiima (toasooja)
200 g vahukoort
Šokolaadiganache:
150 g rõõska koort
150 g šokolaadi
1 tl taluvõid
Kaunistamiseks värskeid meelepäraseid marju
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa sõelutud jahu, sega hoolikalt läbi ning lisa sulatatud või. Sega ning küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit.
Jahtunud biskviit poolita, aseta üks pooltest juba sobivale alusele, niisuta meelepärase mahlaga.
Kaunista värskete marjadega.