Porgandid peenralt üles võetud? Pane nad siis särtsaka laimiga paari ja lisa toorjuustu.
Tordimeister Birgit Paasma retsepti järgi saad lihtsalt valmiva imehea porgandikoogi. Või mis koogi – see on ju tore tort nädalalõpuks! Mõjub mõnusalt rammusana, on aga täiesti vaba suhkrust, laktoosist ja gluteenist.
Porgandibiskviit:
500 g puhastatud ja riivitud toorest porgandit
100 ml õli
6 muna
1 apelsini värskelt pressitud mahl
20 ml steviat
veidi soola
250 g riisijahu
150 g maisijahu
2 tl küpsetuspulbrit
Toorjuustukreem:
450 g toasooja laktoosivaba toorjuustu (näiteks Philadelphia)
300 g laktoosivaba hapukoort
20 ml steviat
1 või 2 laimi või sidruni mahl ja riivitud koor (maitse järgi)
Vahusta biskviitpõhja jaoks eraldi munavalged ja -kollased. Sega vahustatud munakollased õrnalt eelnevalt tugevaks vahuks klopitud munavalgete hulka. Sega eraldi kausis peenestatud porgand, apelsinimahl ja õli ning vala segu munavahu hulka, sega tasakesi. Sega eraldi kausis omavahel kuivained ning kalla muna-porgandisegu hulka. Vala taigen ümmargusse 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta 200 kraadi juures u 20 minutit. Lase jahtuda ja lõika kaheks või kolmeks kihiks.
Kreemi tegemiseks sega mikseriga kõik ained omavahel ning määri kreem kihtide vahele. Kata tort ka pealt kreemiga. Kaunista meelepäraselt.
Tordi autor: Birgit Paasma