Kes ei armastaks makroone – neid õhulisi, kergeid, pealt siledaid ja seest mahlakaid mandlijahu-tuhksuhkru-munavalge ahvatlusi prantsuse kondiitriklassikast.
Tordimeister Marika Sinkkonen ütleb, et tema armastas makroonide tegemist algul isegi rohkem kui söömist. Niisugune väljakutse tundus, vaat et ainult täiskuuööl õnnestub! Ja et kuna makroonitegu on ikkagi pikem protseduur ja nii kerge on libastuda – no et ei tule õigeid “jalgu” või et “katus” kleepub või on täidis liiga vedel – siis lepime kokku, et tegemisõpetuse leiab iga huviline ise (või kui retsepti tõesti ei leia, siis osava makroonimeistri leiab ikka) ja siin jagame inspiratsiooni, mis kõik võib olla makroonide täidiseks.
Ja selleks võib olla:
- valge šokolaadi, piparmündi ja laimi kreem (a la Mojito, eks ole)
- passiooni-maasikakreem (suvine ja kirglik)
- ingveri-piparmündi kreem (särtsakas ja meeldejääv)
- pistaatsia ja viski kreem (efektne nagu tango)
- kitsejuust vahukoore ja toorjuustuga (miks ka mitte?)
- pistaatsiakreem… (mmm, see on kõige parem, eriti kui pistaatsiapasta on ise tehtud)
Makroonide autor: Marika Sinkkonen