Šokolaadi-toorjuustukreemi tort

13

LC Paikuse heateopäeva osalisi rõõmustas karamellise-šokolaadise, ehtsast taluvõist ja mahemunadest tehtud tordiga tordimeister Delia Einla.

 

Rõõmu jätkus paljudele, sest Paikuse heateopäevast võtsid osa ka LC Pärnu Strand, LC Sauga ja LC Pärnu Livonia. Koos võeti käsile Kiviaja õpperaja teemapargi hooldamine. Delia ütleb: “Retsepti valikul lähtusin sellest, et tähtsam on sisu kui vorm, sest mis aitab pärast tööpäeva paremini jõuvarusid taastada kui tubli kogus süsivesikuid!”

Retsept (5 kg tordile)

Võibiskviit:
15 mahemuna
150 g taluvõid
15 sl suhkrut
15 sl nisujahu

Täidis:
350 g kohupiima
350 g toorjuustu
450 g vahukoort
120 g suhkrut
meelepäraseid külmutatud marju

Kattekreem:
300 g toorjuustu
120 g keedetud kondenspiima (toasooja)
200 g vahukoort
 

Šokolaadiganache:
150 g rõõska koort
150 g šokolaadi
1 tl taluvõid
Kaunistamiseks värskeid meelepäraseid marju

Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa sõelutud jahu, sega hoolikalt läbi ning lisa sulatatud või. Sega ning küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit.
Jahtunud biskviit poolita, aseta üks pooltest juba sobivale alusele, niisuta meelepärase mahlaga.

Pane kõik täidise komponendid vahustamisnõusse (kontrolli, et nende temperatuur oleks ühtlane), vahusta kuni sobiva konsistensini, laota täidis ühtlaselt tordi alumisele poolele ning kata meelepäraste külmutatud marjadega (kirsid ja maasikad võiks väiksemateks tükkideks lõigata). Aseta peale teine biskviidipool, niisuta.
 
Kattekreemi jaoks pane kondenspiim ja toorjuust vahustamisnõusse ning sega, kuni komponendid on segunenud. Lisa vahukoor ning vahusta, kuni saad pritsitava tulemuse. Kata tordi pind ja küljed kreemiga ning pritsi küljed ja servad – kuidas täpselt, otsustad sina, see on loominguline töö.
 
Ganache valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, lisa osade kaupa šokolaad, sega, kuni šokolaad on sulanud. Lõpuks lisa või (see annab ilusa läike) ja jahuta, kuni mass on leige, kuid valgub veel kenasti laiali, vala tordile ning silu ühtlaseks.
Kaunista värskete marjadega.
 
Tordi autor: Delia Einla