Sefiiritort, lilledega üle külvatud

14

Sefiiritort, see on klassika. Tordimeister Õnne Tikerpalu sefiiritort on lisaks ka nagu külluslik botaanikaaed – lillehuviline saab siin lisarõõmu, leides lillesülemist Austini roosi, meelespea, tulbi, gerbera, roosi, orhidee, pojengi… Mõni väike fantaasialilleke on ka.

Retsept:
Põhjaks küpseta biskviit ja lõika pooleks. Täidiseks sobib hapukam moos – Õnne tordis on selleks kodune Pohlatares valminud mustasõstramoos, mis segatud vahukoore-kohupiima kreemiga. Rahva lemmik!

Sefiir:
4 munavalget
280 g suhkrut
83 g vett
1 tl sidrunhapet

Pane suhkur veega keema. Kui vesi keema hakkab, lülita mikser munavalgeid vahustama. Siirupi valmidust kontrolli niidiprooviga: tõsta keevast siirupist lusikas üles – kui 4-5 tilga järel tekib peenike karamelliniidike, on siirup valmis. Tõsta tulelt ja nirista siirup munavalge hulka, lastes mikseril töötada. Kui kogu siirup on sisse valatud, aeglusta korraks mikser ja raputa sidrunhape munavahu hulka. Lülita mikseri endine kiirus tagasi. Kolme minuti pärast on sidrunhape segunenud. Nüüd proovi maitset ja lisa soovi korral veel sidrunhapet. Mikserda seni, kuni kreem hakkab kausi servadest lahti lööma. Kaunista tort sefiiriga kohe meelepärasel viisil.

Retsepti autor: Õnne Tikerpalu
Foto autor: Mari-Liis Ilover