Põldmarja-granadillitort

60

Mahe ja marjane, imelise granadillikreemi ja roosade ristikuõitega kaunitar. Head maiustamist!


Biskviitpõhi:

8 muna
1 sidrun
300 g suhkrut
100 g piima
140 g õli
360 g jahu
soola
4 tl küpsetuspulbrit

Granadillivõie:
100 g granadillipüreed
100 g suhkrut
2 muna
2 munakollast
150 g võid

Kattekreem:
300 g toorjuustu
90 g suhkrut
300 g vahukoort

Kaunistuseks:
põldmarju, makroone, tüümiani, ristikuõisi vm meelepärast

Tordi tegemist alusta päev varem granadillikreemi tegemisega. Selleks pane granadillipüree, suhkur, munad ja munakollased kuumakindlasse nõusse. Aseta nõu veevannis pliidile ja lase pidevalt segades pakseneda. Mõõda temperatuuri, umbes 85 kraadini kuumenenud segu on valmis, see võtab viis kuni kümme minutit. Sega sisse või ja lase võidel jahtuda. Pane külmkappi järgmise päevani seisma.

Järgmisel päeval valmista tort. Eralda biskviittaina jaoks munakollased blenderisse ja -valged vahustamisnõusse. Lisa blenderisse tükeldatud sidrun, suhkur, piim ja õli, blenderda ühtlaseks. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Kummuta munavalgevaht õrnalt segu hulka. Sega ühtlaseks. Sõelu kuivained eraldi kaussi ja lisa muna-piima segule. Vala tainas 60 x 40 cm suurusele plaadile ja lase 170–175 kraadises ahjus küpseda, kuni biskviit on kuldpruun. Tõsta ahjust ja lase korralikult jahtuda.

Kattekreemi tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa toorjuust.

Lõika jahtunud põhjast meelepärase suurusega tükid. Kata kihid granadilli-sidrunivõidega, lisa külmutatud või värskeid põldmarju. Kui kasutad külmutatud marju, pole neid sulatada vaja. Kata tort pealt ja külgedelt kattekreemiga. Kaunista põldmarjadega, soovi korral lisa makroone, tüümiani ja ristikuõisi.

Tordi autor: Marika Sinkkonen
Foto: Mari-Liis Ilover